Jarek Gurgul napisał(a):Filip, nie bluźnij. Przecież nasz kolega to nie jest odosobniony przypadek.
Na przykład ci panowie - ojciec i (trochę) syn:
http://imodeler.com/author/diamant01/
Jarek

pepociufakers napisał(a):A ja może trochę poza tematem.
Z racji pewnego ciekawego podejścia bohatera wątku do modelarstwa, ja w sumie mam takie pytania niczym reporter.
Dla modelarzy zazwyczaj czas jest największą bolączką, tzn. jego brak, no i przestrzeń wystawiennicza. Niwm - czytając o Twoich realizacjach i planach zastanawiam się skąd bierzesz na to wszystko czas? Jesteś na emeryturze czy może jeszcze się uczysz w szkole, a może masz dużo czasu po pracy:)? No i gdzie to wszystko mieścisz?
Pzdr.
Jaro
xmald napisał(a):Ciastka modele w sumie to wszystko jedno...
Zamiast 100 modeli, które mi się opłacają przeliczając według twojego wzoru wolałbym 5 takich, które po prostu mi się bardzo podobają![]()
Niwm - nie myśl sobie, że ja Ciebie krytykuję, wykombinowałeś sobie jakieś założenie i konsekwentnie się tego trzymasz. Szacun za to... z resztą to nasze hobby jakby tak stanąć z boku jest kompletnie bez sensu, ale przecież to nie jest w nim istotne żeby dla postronnych miało drugie dno. Najważniejsza jest zabawa i przyjemność płynąca z tego co robisz, ja po prostu jestem na wskroś humanistą i stosowanie wzorów matematycznych poza najprostszymi jest mi obceFakt, że moja filozofia modelarstwa jest zupełnie inna nie oznacza, że mam twoją za gorszą (choć tak pewnie to odebrałeś). Z przyjemnością obejrzę, to co tu będziesz produkował, i czytał - bo twoje wywody są nie mniej ciekawe.
niwm napisał(a):Problem w tym, że mi prawie wszystkie samoloty się podobają... może jestem po prostu bezguściem
niwm napisał(a):Często zresztą robi się to od tyłu - można udowodnić wyższość prawie każdego rozwiązania stosując odpowiednie wagi dla poszczególnych kryteriów. Także jest to niepoważne, niemniej pomaga w ustaleniu jaki ser będę jadł nie tylko jutro, ale przez najbliższych kilka lat.

xmald napisał(a):niwm napisał(a):Problem w tym, że mi prawie wszystkie samoloty się podobają... może jestem po prostu bezguściem
Chyba jednak nie, no bo samoloty ładne są, nawet jak są brzydkie - a im brzydsze tym zazwyczaj ładniejsze
niwm napisał(a):Często zresztą robi się to od tyłu - można udowodnić wyższość prawie każdego rozwiązania stosując odpowiednie wagi dla poszczególnych kryteriów. Także jest to niepoważne, niemniej pomaga w ustaleniu jaki ser będę jadł nie tylko jutro, ale przez najbliższych kilka lat.
Jeżeli chodzi, o tego typu proces logiczny to jestem jego użytkownikiem - często przy kupnie modeli - kupuję a potem dorabiam do tego kryteria i sam się przekonuję, że dokonałem właściwego wyboru oraz iż sam fakt jego nabycia był czymś absolutnie niezbędnymDzięki temu wbrew jakiejkolwiek logice ich ilość się powiększa odwrotnie proporcjonalnie do przyrostu czasu na ich sklejanie.
Podobnie mam z resztą z płytami...
niwm napisał(a):Ale za to optymalizujesz - możesz słuchać sklejając lub sklejać słuchając

pepociufakers napisał(a):..a może masz dużo czasu po pracy:)?
niwm napisał(a):idę do pracy na 8. Sprawdzam nowe modele i książki na allegro, spisuję zakończone aukcje. O 9 sprawdzam farposta i ściągam nowe publikacje. Od 10 do 16 szukam i segreguję nowe zdjęcia. Po 16 jest po fajrancie

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Pionyx i 11 gości