Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):już nawet nie odnosząc się do zbyt transparentnej warstwy farby
Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):w zaznaczonych miejscach masz najzwyklejsze niedomalowania. Zostawisz tak?
Arcturus napisał(a):Oczywiście to zrobię, Cavalary brown czeka ... Plus jeszcze sporo poprawek malarskich, szczególnie na liniach przejść kolorów. Ale to po nałożeniu kalkomanii.
Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Bez urazy ale już nawet nie odnosząc się do zbyt transparentnej warstwy farby w zaznaczonych miejscach masz najzwyklejsze niedomalowania. Zostawisz tak?
Arcturus napisał(a):HK1886 napisał(a):HK1886 napisał(a):Trza będzie chyba krawędź natarcia statecznika trzasnąć na czerwono, żeby nie było przerwy, ale cokolwiek dasz to się zleje pod waszem i brudzeniem.
Oczywiście to zrobię, Cavalary brown czeka ... Plus jeszcze sporo poprawek malarskich, szczególnie na liniach przejść kolorów. Ale to po nałożeniu kalkomanii.

Arcturus napisał(a):Sebol napisał(a):Ładnie to wygląda. Podoba mi się. Tak się zastanawiałem nad kontrowersyjnością odcieni farby, o której piszesz. Na czym ona polega w przypadku Dark Earth? Czy chodzi o to, że ten kolor powinien być bardziej "czekoladowy"? W zasadzie ja się przyzwyczaiłem już do ziemistego odcienia tego koloru, z modeli, z kolorowych rzutów bocznych, itp. Ciekawe jak z autentycznością odcieni wypadają autentyki z Model Master...
Dzięki.
Przy okazji mojego Whirlwinda malowanego tymi samymi farbami pojawiały się głosy, że jest "dziwny". Gdzieś też trafiłem na wypowiedzi, że ten DE od MrHobby jest chyba za jasny, zbyt piaskowy. Ja się czuję za cienkim Bolkiem, żeby dyskutować o odcieniach, mnie się taki jak jest czysto subiektywnie podoba. Zresztą na pewno lekko ściemnieje po dalszych zabiegach.

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):A,haA zapytam się jeszcze co daje ten Calvary brown ?

macias13_84 napisał(a):Gas detectorPaint No.1 - Żółto-musztardowa, musztardowa, zielono/żółta różnie określano kolor. Zmiana koloru w czerwień
Gas detectorPaint No.2 - khaki - zmiana koloru w fiolet/purpurę

Darek Trzeciak napisał(a):Coś z tym postshadingiem na kadłubie będziesz robił? Strasznie wyrazisty wyszedł. Kamuflaż klasa wyszedł.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 13 gości