Marin napisał(a):No Ripper zapowiada się bardzo ciekawie. Patrzę bo Mesiu jest na mojej liście kanonów do zrobienia. Ja celuję z Zvezdę też F-4. Trzymam kciuki i powodzenia.
Ripper1 napisał(a):Marin napisał(a):No Ripper zapowiada się bardzo ciekawie. Patrzę bo Mesiu jest na mojej liście kanonów do zrobienia. Ja celuję z Zvezdę też F-4. Trzymam kciuki i powodzenia.
Też będę budował Zvezde ale w wersji Trop znaną wszystkim "14 - kę"
karambolis8 napisał(a):Ciekawe jak te nity siądą. Musisz dobrze udokumentować proces nakładania zdjęciami

Ripper1 napisał(a):Nity są tak delikatne, że teraz naprawdę trzeba będzie uważać i kłaść farbę baaaaaaardzo cieniutko żeby coś z tego cuda było widoczne na gotowym modelu. Ano pożyjemy zobaczymy

Ripper1 napisał(a):[...]No niestety, w trakcie malowania użyłem taśmy maskującej i przy jej usuwaniu okazało sie że bardzo wiele nitów na niej pozostało. Stawia to pod znakiem zapytania sens wykorzystywania tej metody chyba żeby to po położeniu jakoś zabezpieczyć o czym niestety producent nie informuje.
potez napisał(a):kładłeś nity na błysk czy na mat?
Ripper1 napisał(a):Na podkład tak jak zalecał producent

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości