Artur Domański napisał(a):Szkoda że skrzydeł nie poszpachlowałeś, powinny być gładkie

shadowmare napisał(a):Artur Domański napisał(a):Szkoda że skrzydeł nie poszpachlowałeś, powinny być gładkie
Szpachlę oszczędzam na modele Special Hobby
arhtus napisał(a):Nie wiem czy mogę krytykować, ale mam w nieodległych planach P-51D tylko, że w mniejszej skali i sam się zastanawiam jak można pomalować tego mustanga...
wg mnie najlepiej wyszło cieniowanie linii nitów na skrzydlach, przy kadłubie, choć wydaje mi się, że lepiej by było jeszcze delikatniej to zrobić. Przebarwienia na kadłubie to już chyba średnio wyglądają, a pokrywy uzbrojenia lepiej zostawić w jednym odcieniu.
Rafal napisał(a):Ale to nie był żart - faktycznie skrzydła były szpachlowane.

hacz napisał(a):Masz dwie lotki do dołu.
Moim zdaniem aż tak bardzo nie przesadziłeś z malowaniem, ale są momenty do rozjaśnienia.
Kendzior napisał(a):Jak dla mnie cieniowanie wyszło OK i w ogóle to malowanie bardzo mi się podoba.
Co do szpachlowania skrzydeł - ja tam rozumiem, szkoda byłoby stracić te piękne detale, jakie dała Tamiya, co innego w 1:48, nie ma nad czym płakać - ale w dużej skali to inna sprawa. Proponowałbym tylko dać na nie nieco jaśniejszy wash, żeby zanadto ich nie podkreślać i będzie spoko.
Pozdrowienia
Hubert

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości