Na tym zdjęciu paski na żebrach masz jasne (różowe? łososiowe? błękitne???).

GrzeM napisał(a):Jak? A bo ja wiem???![]()
xmald napisał(a):Mam nadzieję, że przygoda z kalkami zakończyła się pomyślnie! Twój aeroplan wygląda bardzo zachęcająco!
Wychodzi bardzo dobrze. Ale jakbyś chciał jeszcze pokombinować, to możesz spróbować odwzorować te fikuśne ząbkowane łączenia pasków forniru na kadłubie. Te pod ręką pilota. Jak? A bo ja wiem???

GrzeM napisał(a):Wychodzi bardzo dobrze. Ale jakbyś chciał jeszcze pokombinować, to możesz spróbować odwzorować te fikuśne ząbkowane łączenia pasków forniru na kadłubie. Te pod ręką pilota. Jak? A bo ja wiem???![]()

Trochę późno, ale takie coś znalazłem.
Ten krzyż na sterze kierunku ma raczej prosty kształt, czy nie warto pokusić się zrobienie maski?

Vierbein napisał(a):Budowniczy takiego Messera czy Corsaira ogólną bryłę modelu ma już z grubsza na początku pracy: wklei kabinę i czasem silnik w kadłub, sklei dwie połówki, doklei do tego skrzydła i dalej już tylko "drabiazgi" dokleja - zasadniczo.![]()

xmald napisał(a):PS. Potez a dlaczego tej Pezetelki nie można podziwiać na forum?
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości