Hawker Sea Fury [1:48 Kitech]

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Hawker Sea Fury [1:48 Kitech]

Postprzez voodoo » sobota, 22 października 2016, 07:21

Witam
Przedstawiam kilka fotek mojego ostatniego modelu.
Chciałem zrobić coś na szybko i bezstresowo, więc wybrałem prosty zestaw, tradycyjne metody wykonania, i uproszczoną formę ekspozycji (taki mały odpoczynek od detalowania, i odmiana w kolekcji - nie wszystko musi stać na kołach).
PS. Chyba trzeba pomyśleć o odejściu od kalek rondli na rzecz własnych malunków bo nie współgrają z cieniowaniem reszty płatowca... :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano czwartek, 26 października 2017, 03:55 przez voodoo, łącznie edytowano 1 raz
voodoo

Reklama

Re: Hawker Sea Fury [1:48 Kitech]

Postprzez posejdon » sobota, 22 października 2016, 07:45

Teraz tylko powiesić go wysoko pod sufitem i będzie cieszył oko ;o) .
Aczkolwiek nie ukrywam, że mogłeś się ciut bardziej postarać i chociaż ludka do środka wsadzić. Podoba mi się jedynie z trzech powodów - bo to Sea Fury, bo te kolorki są fajne i bo nie ma kółek i śmigła. Modelarsko słabo, zabawkarsko może być.
posejdon

Postprzez Aleksander » sobota, 22 października 2016, 09:14

Ciekawa forma prezentacji modelu - niestety, problem "braku" śmigła nie wygląda dużo lepiej od śmigła nieruchomego. Wersja z tzw. "blur propeller", czyli z taką powycinaną blaszką naśladującą ruch śmigła też nie jest naturalna. Pewnie dlatego lepiej się prezentują modele odrzutowców w locie ;o).
Sam model fajny, zawsze lubiłem tą sylwetkę, choć rzeczywiście mogłeś spróbować pobrudzić te "rondle" - to się chyba jeszcze da zrobić.
Nie jestem fanem modeli samolotów w locie z powodów powyżej, ale Twój mi się nawet podoba :) .

PS. A jak on się "trzyma" na tej podstawce?
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez voodoo » sobota, 22 października 2016, 17:01

posejdon napisał(a): mogłeś się ciut bardziej postarać i chociaż ludka do środka wsadzić

No cóż, to miał być test i relaks. Z niemalowaną owiewką i pilotem faktycznie byłoby lepiej.

Aleksander napisał(a):problem "braku" śmigła nie wygląda dużo lepiej od śmigła nieruchomego

Mimo wszystko uważam że w obecnej formie wygląda lepiej niż ze śmigłem "statycznym" a, jak wspomniałeś, wszelkie inne imitacje wyglądają "sztucznie".

Aleksander napisał(a): A jak on się "trzyma" na tej podstawce?

Sam model może wyglądać "zabawkarsko", ale nie uśmiechało mi się robienie wielkich otworów mocujących, więc podstawka ma dwa pręciki (0,4mm) a w modelu dwa otworki zamaskowane w miejscu skrzyżowania linii podziałowych. Nawet z bliska ciężko je zauważyć 8-)
Obrazek
voodoo

Postprzez Aleksander » sobota, 22 października 2016, 17:44

No właśnie - nie zauważyłem i byłem dość zdziwiony :lol:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli