[1/72] Zapowiedzi & nowości 2016

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: [1/72] Zapowiedzi & nowości 2016

Postprzez garrett » niedziela, 16 października 2016, 23:42

Ardpol, zatem polonik, bo PWS-24.
Obrazek
Boxart. "lecą pws'y"
Obrazek
Obrazek
garrett

Reklama

Postprzez garrett » środa, 19 października 2016, 13:30

Obrazek
Zapowiedziany wiosną, z pewnym poślizgiem, ale...
Jest też pudełko dla...Reduty Dobrego Imienia, jak sądzę ;)
Obrazek
Obrazek
garrett

Postprzez kojot nemo » sobota, 22 października 2016, 22:25

Witam!

W połowie października miała być z Armahobby żywiczna PZL P.6 i P.7/I? Jest 22.10 i cisza :?: :evil:

Pozdrawiam
Piotr
kojot nemo

Postprzez GrzeM » niedziela, 23 października 2016, 20:15

kojot nemo napisał(a):W połowie października miała być z Armahobby żywiczna PZL P.6 i P.7/I? Jest 22.10 i cisza :?: :evil:

Wojtek z Arma Hobby napisał na blogu:
"Przebieg gorączkowych przygotowań nowości zakłóciły narodziny mojej córeczki. Miesiąc przed czasem, ale w dobrym zdrowiu. Z dnia na dzień musiałem zostawić prawie gotowe projekty, które gorączkowo wykańczałem przed spodziewaną datą rozwiązania. Dlatego fala nowych zestawów, w tym modeli PZL P.6 i P.7/I przesuwa się z połowy września na połowę października."

W takich sytuacjach rozumiem, że "połowę października" należy traktować raczej luźniej niż precyzyjniej.
GrzeM

Postprzez garrett » niedziela, 23 października 2016, 20:29

GrzeM napisał(a):
W takich sytuacjach rozumiem, że "połowę października" należy traktować raczej luźniej niż precyzyjniej.

Rozumiem, czy raczej "wiem"? :)
Bo skądinąd pamiętam, że #AFAIR jesteś waćpan marketin' manager, albo szoszial media ninja od Arma Hobby?
Przy okazji - Revell rusza 4 litery, jakby /nowości na 2017 to trochę odkurzonego wintydżu + przepaki Zvezdy a zwłaszcza ICM'u... Troszeczkę rozczarowuje ta strategia - choć jak rozumiem powodowane jest to licencją i zestawami StarWars[Tm]
Obrazek
Obrazek
Dają i instrukcję: http://www.revell.de/fileadmin/import/i ... YPHOON.PDF
/słowniczek : revell, 1/72, Eurofighter, jedno-osobowy, batch 3, w odnośniku instrukcja w formacie pdf/
Obrazek
garrett

Postprzez kojot nemo » niedziela, 23 października 2016, 20:50

GrzeM napisał(a):

Jakoś czas mieli na zrobienie i wypuszczenie niezapowiedzianej konwersji do PZL P.11c w 1/48

Pozdrawiam
Piotr
kojot nemo

Postprzez GrzeM » niedziela, 23 października 2016, 22:27

garrett napisał(a):
GrzeM napisał(a):W takich sytuacjach rozumiem, że "połowę października" należy traktować raczej luźniej niż precyzyjniej.

Rozumiem, czy raczej "wiem"? :)
Bo skądinąd pamiętam, że #AFAIR jesteś waćpan marketin' manager, albo szoszial media ninja od Arma Hobby?

Rzeczywiście, współpracuję z Wojtkiem i Marcinem z Arma Hobby, ale nie jestem zatrudniony w firmie.
No i akurat tak się złożyło, że od wakacji nie widzieliśmy się i nawet nie było czasu porządnie porozmawiać (m.in. właśnie ze względu na narodziny u Wojtka, także nawał roboty w mojej głównej pracy - obejmujący nawet niektóre soboty i niedziele...) - dlatego nie wiem dokładnie, kiedy będą te modele. Przyznam szczerze, że wolałem nie pytać, bo i tak nie mam teraz czasu na sklejanie, a strasznie by mnie kusiły, zwłaszcza P.6!!!
GrzeM

Postprzez karambolis8 » poniedziałek, 24 października 2016, 07:38

Ten Eurofighter ma chyba zmienione wypraski. Pamiętam, że mój miał statecznik pionowo razem z połówkami kadłuba. Pytanie tylko czy to całkiem new-tool. Chyba nie.
karambolis8

Postprzez net_sailor » poniedziałek, 24 października 2016, 08:34

To ciekawe. Zupełnie inny układ elementów samolotu na ramkach w stosunku do poprzedniej edycji. Nawet ramkę z uzbrojeniem dali nową.
net_sailor

Postprzez karambolis8 » poniedziałek, 24 października 2016, 08:56

Uzbrojenie to tak, bo to batch 3, ale np ramka ze skrzydłami jest chyba identyczna.
karambolis8

Postprzez net_sailor » poniedziałek, 24 października 2016, 09:13

Patrząc na in-box poprzednika:
http://www.mojehobby.pl/products/Eurofi ... eater.html
połówki górna o dolna są teraz skierowane do siebie krawędziami spływu a elementy jak koła i wyloty dysz są teraz na ramce z kadłubem.
net_sailor

Postprzez karambolis8 » poniedziałek, 24 października 2016, 10:51

Rzeczywiście. Ale sam podział elementów skrzydeł, ich kształt, taki sam jak w starym. Pewnie trochę poprawili, dorobili nowe elementy, ale dalej będzie to jakościowo stary Eurofighter, który jest dosyć trudny do sklejenia.
karambolis8

Postprzez garrett » czwartek, 27 października 2016, 23:33

Nowość w skali 1/72, od firmy AZ Model, premiera podczas Telford 2016. Zgodnie z napisem na tym prototypie okładki, był to brytyjski prototyp. Być może oznacza to także wydanie przez w/w innych prototypów pudełek, z widoczkiem kolejnych - cudzoziemskich prototypów. ;o)
Obrazek
Obrazek
garrett

Postprzez GrzeM » piątek, 28 października 2016, 15:44

Trochę więcej informacji z newslettera Arma Hobby:
Zamieszanie z silnikiem P.11c [chodzi o bardzo dużą popularność zestawu waloryzującego w 1/48 i konieczność większego zaangażowania w produkcję i wysyłkę tego produktu - to wszystko w newsletterze, ale dotyczy 1/48 więc nie przeklejam - komentarz mój, GrzeM] opóźnia doprowadzenie do końca projektu P.7/I i P.6 – modeli żywicznych prototypów samolotów w skali 1/72. Liczymy na to, że uda się je wypuścić w drugim tygodniu listopada. Za opóźnienie możemy już tylko przeprosić. Jak już pisałem na blogu, cały misterny kalendarz wypuszczania modeli i akcesoriów został anulowany przed wcześniejsze o miesiąc narodziny mojej córeczki.
Co dalej?
Zaraz po długim weekendzie zamieszczę listę nowości na sprzedaż świąteczną. Będzie nowe pudełko z Iskrą 1/72, model expert set praktycznie się wyprzedał, zostało ok. 10 sztuk. Model plastikowy PZL P.7a jest niewiadomą i chyba pogodziłem się już z tym, że będzie po Świętach. Plan wykonania skomplikowanej rzeźby powierzchni płatów okazał się większym wyzwaniem niż się spodziewaliśmy. Zdobyte doświadczenie na pewno zaprocentuje przy kolejnych modelach.

Warto się zapisać na newsletter, dzięki niemu otrzymuje się najświeższe wiadomości o nowych modelach, planach na przyszłość, ale także o fajnych promocjach, które czasem trwają dość krótko!
http://armahobbynews.pl/
GrzeM

Postprzez RAV » piątek, 28 października 2016, 20:16

GrzeM napisał(a):Warto się zapisać na newsletter, dzięki niemu otrzymuje się najświeższe wiadomości o nowych modelach...

...a także trochę marketingowego pitolenia, stylem bardziej pasującego do bloga jakiejś podekscytowanej szafiarki (lub raczej mojego wyobrażenia o takich blogach, bo faktycznie nie widziałem). Jeszcze na dodatek z moim imieniem dostaję czasem maile o tytułach:
- Rafale jak Ci się podoba?
- Rafale - modele do kitu...
- Nie tylko TS-11 Iskra Rafale!
- Nie przegap Rafale
- To ciekawe Rafale...
- Z ostaniej chwili w Arma Hobby Rafale

Niestety, nic o tym:
Obrazek

Na szczęście ostatnio chyba odpuścili sobie wołacz (w dodatku z błędem interpunkcyjnym) i przeszli na mianownik, który jest bardziej strawny:
- Rafał, co sądzisz o tym? (20 października)
- Rafał, to już dzisiaj! (21 października).

Ja wiem, że mogę się wypisać, ale jeśli przymknąć oko na ten styl, newsletter jest OK, więc zostaje.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie