przez ZBIGNIEW KALOTA » środa, 9 listopada 2016, 20:58
Dokładnie tak jak piszesz , wykałaczki , patyczki do uszu itp . Wykałaczka i podobne twarde i cienkie / chodzi mi o średnice / przyrządy zostawiają sporo śladów dlatego łatwo je rozprowadzam wypolerowanym plastikowym pędzelkiem do damskich cieni . Potem i tak wszystko polerka filcem na mini wiertarce lub ,,, no własnie czym co mi wpadnie w ręce . Nie da sie pewnych rzeczy wytłumaczyc bo nawet patyczkiem do uszu można narobic sporo rys . Powierzchnie nierozwijalne / osłony silnikow gwiazdowych ,np. / wykałaczka najlepiej bambusowa bo bardziej wytrzymała na złamania , patyczki higieniczne i coś na nerwy . Ale da się zrobić nawet za pierwszym podejściem , trzeba mysleć o kroku nastepnym lub nawet o kilka kroków dalej . Folia alu zwłaszcza samoprzylepna potrafi przeróżnie sie zwijać i sklejać , ale to doświadczenie przychodzim szybko i nie jest to żadna czarna magia . Pierwszą osłonę silnika A-26 w 72 robiłem pół niedzieli , drugą 10 min. Nie ma się co czaić tylko próbować , podczas oklejania zobaczysz różnicę pracy z cięką i grubą folią i ich możliwości . Zdecydowanie łatwiej okleja się 72-kę niż 48 .Posluguj sie narzedziami jakie masz pod reką , a lepsze znajdziesz w trakcie pracy .
Klub Modelarski '' ROZBITEK '' GOK Rędziny