70 pocisków JASSM-ER dla polski

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: 70 pocisków JASSM-ER dla polski

Postprzez Łukasz_K » czwartek, 1 grudnia 2016, 15:33

Moses napisał(a):Co nam po broni ofensywnej jak brakuje nam broni defensywnej. Co nam po weekendowej armii, jak regularna jest słabo wyposażona i wyszkolona. Co nam po JASSMach, jak nie mamy broni defensywnej? Bateria Patriotów pod warszawą, nie załatwia sprawy kiedy nasz kraj nie ma w zasadzie OPL?

http://www.defence24.pl/28728,pilica-ra ... iwlotniczy - zaraz będzie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Reklama

Postprzez Moses » czwartek, 1 grudnia 2016, 16:03

astarott napisał(a):
Moses napisał(a):Co nam po broni ofensywnej jak brakuje nam broni defensywnej. Co nam po weekendowej armii, jak regularna jest słabo wyposażona i wyszkolona. Co nam po JASSMach, jak nie mamy broni defensywnej? Bateria Patriotów pod warszawą, nie załatwia sprawy kiedy nasz kraj nie ma w zasadzie OPL?

http://www.defence24.pl/28728,pilica-ra ... iwlotniczy - zaraz będzie ;)

Buahahaha.

Przy obecnych systemach kierowania bomb, rakiet, samoloty nawet nie dolecą w zasięg tych starych ZU :) Ale propaganda działa. Bedziemy miec OPL :D
Moses

Postprzez radoslaw6363 » czwartek, 1 grudnia 2016, 16:44

No trochę za późno te JASSM :cry:
W 1939 mieliśmy zamówione :idea:
160 szt.Morane Saulnier 406
100 szt.Fairey Battle
10 szt. Hawker Hurricane
i 1szt. Spitfire :shock:
Wojna nie czekała i teraz podobno nie poczeka http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpiecz ... ne-z-rosja
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez cooper69 » czwartek, 1 grudnia 2016, 19:07

Tja.

U mnie po Motławie cały czas krążą ich niewidzialne łodzie podwodne, a ruscy przyjeżdżają z Kaliningradu busami z wyrzutniami iskanderów :lol:
Obecne zainteresowania - pancerka Polskich Sił Zbrojnych na zachodzie, samoloty z silnikiem gwiazdowym i (najchętniej) w „kapciach”

Pozdrawiam
Rafał Dzięgielewski made by 71

Obrazek
cooper69

Postprzez Moses » czwartek, 1 grudnia 2016, 19:13

radoslaw6363 napisał(a):No trochę za późno te JASSM :cry:
100 szt.Fairey Battle
10 szt. Hawker Hurricane
Wojna nie czekała i teraz podobno nie poczeka http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpiecz ... ne-z-rosja

Ale co ty...... ?
Moses

Postprzez radoslaw6363 » czwartek, 1 grudnia 2016, 19:45

Moses napisał(a):
100 szt.Fairey Battle
10 szt. Hawker Hurricane

Ale co ty...... ?

No właśnie się zastanawiam czy wtedy też byli tacy co mówili żeby się nie zbroić :idea: bo się Niemcy mogą zdenerwować :mrgreen:
On już wyglada na wkur....nego ;o)
Obrazek
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez Moses » czwartek, 1 grudnia 2016, 20:36

Zbroić się trzeba z głową a nie w sposób w jaki mamy do czynienia. Niestety obecny minister MON teraz jak i za wcześniejszej kadencji skutecznie rozbraja nasz kraj. Najpierw pozbawił nas wywiadu wojskowego, i teraz szykuje się na to samo gdyż jak sam powiedział w SKW które stworzył są ludzie zezowaci i nie zdziwie sie jak i teraz rozmontuje służby wywiadowcze.

Zrywanie kontraktu na śmigłowce które nam są potrzebne, pozbawianie naszych sił zbrojnych na najbliższe 4 lata bez takich maszyn (gdyż pierwsze bieda hawki dotrą za parę lat a nie parę miesięcy) to nie jest wzmacnianie obronności kraju

Opieranie opl na archaicznych systemach artleryjskich, przy możliwościach obecnych środków rażenia to jest poprostu kpina.

Nie widzisz tego?
Moses

Postprzez giberes » czwartek, 1 grudnia 2016, 20:46

cooper69 napisał(a):Tja.

U mnie po Motławie cały czas krążą ich niewidzialne łodzie podwodne, a ruscy przyjeżdżają z Kaliningradu busami z wyrzutniami iskanderów :lol:

A u nas w Białymstoku to "ruscy" przyjeżdżają transporterami NIEopancerzonymi do sklepów rtv i wywożą te jassm marki sony, panasonic, samsung, kaliber 50cali w górę, do jednego da się załadować ponad 10szt/kurs, więc f-16 zostaje w tyle :mrgreen:
100 szt.Fairey Battle
10 szt. Hawker Hurricane

Nie wstyd Ci się przyznawać, że takie świńskie strony odwiedzasz, a podając link narażasz innych na łykanie głupot?
Non omnis moriar, zostanie po mnie parę modeli, które żona wyrzuci.
giberes

Postprzez krzy65siek » czwartek, 1 grudnia 2016, 21:29

Akurat śmigłowce to są nam potrzebne jak umarłemu kadzidło. Najbardziej potrzebna nam jest obrona plot, a zaraz potem transportery.

Kaliningrad jako węzel oporu przeciwlotniczo-morskiego jest kluczowym obszarem niezależnie od tego czy atak rosyjski poszedłby na Polskę, czy na Kraje Bałtyckie.
krzy65siek

Postprzez radoslaw6363 » czwartek, 1 grudnia 2016, 21:31

PO CO RUSKIE MAJĄ TELEWIZORY KUPOWAĆ JAK MOGĄ PRZYJECHAĆ CZOŁGIEM I SOBIE POZABIERAĆ DARMO ?
Nigdy nie słyszałeś o tym że to właśnie Rosjanin wynalazł rower :idea:
U Niemca na strychu :lol:
Jeżeli chodzi o strony jakie czytam , to czytam różne i trzeba mieć świadomość dla kogo pracują ludzie tam publikujący.
W Polsce jak nigdzie ścierają się strefy wpływów i w mediach to świetnie widać.
I mnie się u ministra Antoniego kilka spraw nie podoba , ale mam świadomość że za jego poprzednika było w MON więcej operetki niż wojska i wielka szkoda że wiele osób tego nie dostrzega.
A z tym wywiadem wojskowym który był, a którego nie ma to są dostepne informcje jasno mówiące kto tam pracował i dla kogo, nieco różniące się od Twoich poglądów.Można w to wierzyć , albo nie, ale pod uwagę wziąść trzeba.
Śmigłowce jeżeli nie mamy panowania w powietrzu to sobie możemy po lasach pochować i niech ich pilnuje obrona terytorialna ,albo detektyw Rutkowski.
Generalnie nigdy nie słucham tylko jednej strony i staram się mieć własne poglądy,a nie takie jakie nam sprzedają.
Nie ufam żadnej opcji politycznej i śmieszy mnie jak to Koledzy zdecydowanie się po którejś ze stron opowiadają i wytykją błędy nie widząc byków zrobionych przez drugą stronę.
Ja uważam że najbardziej jest nam potrzebny system obrony p-panc i system obrony przeciwlotniczej AMEN :idea:
Niestety przeciwrakieta jest zawsze droższa od rakiety i najprościej jest zniszczyć stanowisko startowe używając np. JASSM
Ostatnio edytowano czwartek, 1 grudnia 2016, 21:59 przez radoslaw6363, łącznie edytowano 1 raz
radoslaw6363

Postprzez giberes » czwartek, 1 grudnia 2016, 21:58

radoslaw6363 napisał(a):są dostepne informcje (...), nieco różniące się od Twoich poglądów.

Że takowe informacje są dostępne, w to mogę uwierzyć, choć nie muszę ich znać, jednak na jakiej podstawie Ty tak twierdzisz :?: , skoro nigdzie jasno nie wyraziłem swoich poglądów, co najwyżej polemizowałem z wyrażonymi tutaj opiniami.
Ostatnio edytowano czwartek, 1 grudnia 2016, 22:01 przez giberes, łącznie edytowano 1 raz
giberes

Postprzez radoslaw6363 » czwartek, 1 grudnia 2016, 22:01

Odpisałem na kilka postów Twój i Mosesa :lol: Cytowanie każdego jest możliwe , ale uciążliwe ;o)
Moses napisał(a):Zbroić się trzeba z głową a nie w sposób w jaki mamy do czynienia. Niestety obecny minister MON teraz jak i za wcześniejszej kadencji skutecznie rozbraja nasz kraj. Najpierw pozbawił nas wywiadu wojskowego, i teraz szykuje się na to samo gdyż jak sam powiedział w SKW które stworzył są ludzie zezowaci i nie zdziwie sie jak i teraz rozmontuje służby wywiadowcze
Ostatnio edytowano czwartek, 1 grudnia 2016, 22:05 przez radoslaw6363, łącznie edytowano 2 razy
radoslaw6363

Postprzez giberes » czwartek, 1 grudnia 2016, 22:04

Nie wiem jednak dlaczego łączysz moje odpowiedzi z jakimś wywiadem, gdzie wcześniej ani słowem się do takiej tematyki nie odniosłem.
giberes

Postprzez KR77 » piątek, 2 grudnia 2016, 21:43

radoslaw6363 napisał(a):ble, ble...

...Puchatek spojrzał na swe obydwie łapki. Wiedział, że jedna z nich jest prawa, i wiedział (miał swoje osobiście wypracowane poglądy)
jeszcze, że kiedy się już ustaliło, która z nich jest prawa, to druga była lewą, ale nigdy nie
wiedział, jak zacząć.
- Więc... tego... - zaczął powoli.
...ale, bez względu na to, jakim może wydawać się w oczach innych, szczególnie
ogłupionych zewnętrznymi przejawami, Puchatek, Nieociosany Kloc, potrafi osiągnąć to, co
chce, ponieważ jego umysł jest prosty...

Jeżeli ten wpis mija się z tematem dyskusji, proszę MODERATORA o przeniesienie go w odpowiednie miejsce.

PS Czy jest na sali lekarz od tego pomiędzy uszami (nie chodzi mi o lekarza od chirurgii plastycznej nosa).
KR77

Postprzez radoslaw6363 » piątek, 2 grudnia 2016, 23:29

Rotpol gdzieś Ty był, że Cię nie było :lol:
KR77 napisał(a):
Jeżeli ten wpis mija się z tematem dyskusji, proszę MODERATORA o przeniesienie go w odpowiednie miejsce.

PS Czy jest na sali lekarz

Zakupów bomb dla F- 16 ciąg dalszy :)
Dotyczy bomb lotniczych Mk 82

http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=21021

Obrazek
radoslaw6363

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste