zegeye napisał(a):Są nieznaczne różnice na okaptowaniu silnika i dość znacząca różnica w osłonie kabiny! Jeśli już kupiłeś osłonę kabiny to konicznie sprawdź proszę czy ma biegnący przez środek pałąk dzielący przód owiewki na dwie równe połowy (jeśli tak to jest do wersji D4Y2) a jeśli nie, czyli jeśli jest na przedzie owiewki prostokąt (tak jak na rysunku pudełka zamieszczonego przez tomek1123) to jest do wersji wcześniejszej

Zakupioną osłonę vacu Squadrona poddałem badaniu i z tego co napisałeś jest od wersji D4Y1. Kupując nie wgryzałem się w temat i zasugerowałem się napisem firmowym że przeznaczona jest dla wersji D4Y1/D4Y3 i zinterpretowałem że jest uniwersalna dla wszystkich typów

W modelu jest właściwa dla D4Y2

Dzięki Wam jestem teraz taki mądry

Mam nadzieję, że chociaż osłona silnika ma niezauważalne róźnice

Dzięki Tomku za Inboxa. Teraz widzę różnicę pomiędzy starszymi zestawami a nowszymi. Oprócz wieka pudełka..

..jest dodana ramka z częściami, które w starszym zestawie były odlane z białego metalu. Oto dodana ramka:

Przy okazji pytanie czy natrafiliście na odtworzone malowanie maszyn debiutujących w Bitwie o Midway ?