D4Y? Judy Fine Models - pytanie

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: D4Y? Judy Fine Models - pytanie

Postprzez zegeye » czwartek, 8 października 2009, 10:11

Gienek napisał(a):Z tego co mi wiadomo (i z rysunków technicznych) to nie.

Są nieznaczne różnice na okaptowaniu silnika i dość znacząca różnica w osłonie kabiny! Jeśli już kupiłeś osłonę kabiny to konicznie sprawdź proszę czy ma biegnący przez środek pałąk dzielący przód owiewki na dwie równe połowy (jeśli tak to jest do wersji D4Y2) a jeśli nie, czyli jeśli jest na przedzie owiewki prostokąt (tak jak na rysunku pudełka zamieszczonego przez tomek1123) to jest do wersji wcześniejszej ;o)
pozdrawiam
Zbych

Obrazek
zegeye

Animal Planet

Reklama

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » niedziela, 11 października 2009, 23:38

zegeye napisał(a):Są nieznaczne różnice na okaptowaniu silnika i dość znacząca różnica w osłonie kabiny! Jeśli już kupiłeś osłonę kabiny to konicznie sprawdź proszę czy ma biegnący przez środek pałąk dzielący przód owiewki na dwie równe połowy (jeśli tak to jest do wersji D4Y2) a jeśli nie, czyli jeśli jest na przedzie owiewki prostokąt (tak jak na rysunku pudełka zamieszczonego przez tomek1123) to jest do wersji wcześniejszej ;o)

Zakupioną osłonę vacu Squadrona poddałem badaniu i z tego co napisałeś jest od wersji D4Y1. Kupując nie wgryzałem się w temat i zasugerowałem się napisem firmowym że przeznaczona jest dla wersji D4Y1/D4Y3 i zinterpretowałem że jest uniwersalna dla wszystkich typów
Obrazek
W modelu jest właściwa dla D4Y2
Obrazek
Dzięki Wam jestem teraz taki mądry :-| Mam nadzieję, że chociaż osłona silnika ma niezauważalne róźnice
Obrazek
Dzięki Tomku za Inboxa. Teraz widzę różnicę pomiędzy starszymi zestawami a nowszymi. Oprócz wieka pudełka..
Obrazek
..jest dodana ramka z częściami, które w starszym zestawie były odlane z białego metalu. Oto dodana ramka:
Obrazek
Obrazek
Przy okazji pytanie czy natrafiliście na odtworzone malowanie maszyn debiutujących w Bitwie o Midway ?
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Postprzez dewertus » poniedziałek, 12 października 2009, 09:24

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Przy okazji pytanie czy natrafiliście na odtworzone malowanie maszyn debiutujących w Bitwie o Midway ?

Z tym to może być problem - w bitwie o Midway brały udział tylko dwa egzemplarze D4Y z lotniskowca Soryu... Prawdziwy debiut był podczas "wielkiego mariańskiego polowania na indyki". Malowania, do których mam dostęp przedstawiają samoloty głównie z walk o Filipiny i późniejsze, z Marjanów mam może jedno...

pzdr.
Hubert
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie