net_sailor napisał(a):Powiem Ci coś drogi kolego, bo widzę, że męczy cię brak komentarzy. Wcale nam nie pomagasz robiąc takie zdjęcia jakie robisz. Pewnie miałbyś więcej porad, gdyby na tych zdjęciach było coś widać. A tak jest tylko zarys modelu na przepalonym do białości tle. Podobno malujesz plamy kamuflażu, kładziesz szuwaksy, ale skalę tego zjawiska trudno ocenić z powodu odbłysków światła na powierzchni i chyba inni też bardziej się domyślają o co chodzi. Co prawda zdjęcia objętościowo są bardzo duże, ale nie niesie to żadnej istotnej informacji.
Na przykład w tym Mustangu - nie mam tak naprawdę pojęcia co Ci nie pasuje z tym sreberkiem. Ziarno masz za duże, czy to ziarno z matrycy aparatu? A może zmarszczyła się powierzchnia? Pokaż w detalu, najbardziej zepsuty fragment. I co do w ogóle za chory pomysł z matowym podkładem pod sreberko, skoro trzeba połysku solidnie wypolerowanego. I kto Ci powiedział, że Alclada po nałożeniu się poleruje?

golf czarny napisał(a):Jak oceniasz spasowanie modelu? Szczególnie skrzydła kadłub? Bo cena faktycznie zachęcająca. BTW tamiyowski blue nose sklejał się bajecznie. No i sporo malowań proponowano.
golf czarny napisał(a):P.S jeszcze chciałem zwrócić uwagę, a sprawa nie daje mi spokoju od dłuższego czasu, jak się ma dążenie do tzw:"lustra" do realnego wygładu pierwowzoru. Zdjęcie , które przedstawia , w moim odbiorze wskazuje, że powierzchnia metalu nie błyszczała. Będziesz używał ma model werniksów? A jeśli tak to jakich.

Murek napisał(a):Ale te nóżki to Marysi odwrotnie wkleiłeś - prawidłowo goleń powinna obejmować koło od kadłuba w kierunku płata.
net_sailor napisał(a):Model jest dla 10-latka, więc wątpię żeby się poznał.
greatgonzo napisał(a):Można sobie wziąć kawałek aluminiowego płaskownika, czy czegoś i przepolerować do różnego stopnia połysku. Potem wystawić na kilka tygodni na podwórko i będziemy mieli, mniej więcej, kompletny przekrój możliwości wyglądu kadłuba niekamuflowanego Mustanga.
greatgonzo napisał(a):Kadłuba, bo skrzydła kryto przecież farbą. Swoją drogą różnicowanie paneli skrzydeł jest w tym przypadku, hmmm... kontrowersyjne.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości