Focke-Wulf Fw 190D-9 Hasegawa 1:32

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: Focke-Wulf Fw 190D-9 Hasegawa 1:32

Postprzez KR77 » niedziela, 26 sierpnia 2018, 20:08

potez napisał(a):U mnie na monitorze z zaniebieszczonej wyświetla się różowa foczka jak świniaczek u puchatka...

To taka nowoczesna SEPIA :mrgreen:
KR77

Reklama

Postprzez Slash » niedziela, 26 sierpnia 2018, 20:24

Arkadiuszu, nasz doświadczony, uczynny kolego. Zawsze możesz zrobić nam przysługę i młodemu dać przykład, a starszemu przysługę i poprawić zdjęcia profesjonalnie. Wiesz, ja się mało znam to tylko poprawiłem na tyle żeby kolory modelu w miarę pasowały. Że balans taki sobie jak autor zauważył to i reszta w sepi wyszła.
Slash

Postprzez skusz » niedziela, 26 sierpnia 2018, 20:26

Piękna Dorka :shock: . Koledzy mają rację coś byś popsuł, aby można sobie poużywać :P .
Pozdrawiam Sławek Kusz
Portfolio : http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=20734
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez Arkady72 » niedziela, 26 sierpnia 2018, 20:59

Slash napisał(a):Arczi. Chodziło mi o to, że model jest trochę w "starym stylu". Obecnie polem do wykazania się jest malowaniem, cieniowanie, brudzenie. Kiedyś super modele to były modele mocno pootwierane. Dziś tych pootwieranych jest znacznie mniej. A co dopiero tak dobrze pootwieranych.

Bartłomieju. Myślę, że niepotrzebnie sobie szufladkujesz style w modelarstwie i trendy. Uwolnij się od tego balastu a spojrzysz świeższym nieskażonym spojrzeniem na ten mały światek i będzie naprawdę lżej.
Na ten przykład spód Foki jest intensywnie malowany, cieniowany itp...

Obrazek

Natomiast fotki ze skopanym balansem bieli poprawiam.

Obrazek
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Postprzez Slash » niedziela, 26 sierpnia 2018, 21:11

Napisałem jedynie, że model pootwierany, tak jak to było w modzie zanim modelarze skupili się na malowaniu. Serio odczytałeś w tym jakąś krytykę i sugestię, że model ma jakieś niedostatki w malowaniu? Wspomnienie o zdjęciach też było kąśliwe? Nic dziwnego, że fora zaliczają jakiś regres na rzecz fejsika, gdzie wklejanie lajków wyklucza podejrzenia i podteksty.
Slash

Postprzez Arkady72 » niedziela, 26 sierpnia 2018, 21:19

Slash napisał(a):Napisałem jedynie, że model pootwierany, tak jak to było w modzie zanim modelarze skupili się na malowaniu. Serio odczytałeś w tym jakąś krytykę i sugestię, że model ma jakieś niedostatki w malowaniu? Wspomnienie o zdjęciach też było kąśliwe? Nic dziwnego, że fora zaliczają jakiś regres na rzecz fejsika, gdzie wklejanie lajków wyklucza podejrzenia i podteksty.

Jezusie Nazareński... Niczego podobnego w Twojej wypowiedzi nie dostrzegłem. Ja się po prostu nie znam na modach w modelarstwie ani tym bardziej w jakich czasookresach występowały. Uważam, że lepiej patrzeć na model bez tego rodzaju uprzedzeń. Chyba niechcący wpadłeś we własne sidła podejrzeń i podtekstów.
Zupełnie niepotrzebnie.
Wspomnienie o zdjęciach też było kąśliwe?

Dlaczego tak pomyślałeś? Skopałem foty, teraz je poprawiam. Przyjąłem do wiadomości uwagi i tyle.
Arkady72

WM2

Postprzez potez » niedziela, 26 sierpnia 2018, 21:24

Slashu, uczynny Kolego od dawna wyraźnie się nudzący i błąkający się po forach ( tych umierających) szukając zaczepki - bądź uprzejmy dołączyć mnie do ignorowanych, nie mam zamiaru konwersować na Twoim poziomie. Jak chcesz komuś w czymś pomóc to najpierw się zastanów czy umiesz pomóc i zapytaj kogoś czy sobie tej pomocy życzy. Bo na razie to wszystkim pokazałeś i udowodniłeś, że zrobiłeś z siebie, wiadomo kogo.
Dla twojej informacji o zdjęciach rozmawiałem bezpośrednio z Arkadym kilka może kilkanaście miesięcy temu. Fotki robi w taki sposób jak robi i to jego decyzja czy będzie to robił inaczej. Zresztą przed chwilą z tego co widzę pokazał ci, że nie potrzebuje twojej pomocy w ustawianiu balansu bieli i potrafi to zrobić lepiej niż Ty. :oops:

Nie mam czasu na trolowate dyskusje, wróciłem po 3 dniach z Radomia i wolę się bawić obrabianiem tego:
Obrazek
Weź jakiś fajny model zrób, pierwszy będę bił brawo a nie zajmuj się podtekstami, podejrzeniami i tropieniem diabli wiedzą czego...
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Postprzez Arkady72 » niedziela, 26 sierpnia 2018, 21:45

potez napisał(a):Dla twojej informacji o zdjęciach rozmawiałem bezpośrednio z Arkadym kilka może kilkanaście miesięcy temu. Fotki robi w taki sposób jak robi i to jego decyzja czy będzie to robił inaczej.

Długo nie miałem styczności z aparatem i jak się okazało WB był ustawiony na obiekty zacienione a ja o tym zapomniałem.
... wróciłem po 3 dniach z Radomia i wolę się bawić obrabianiem tego:
Obrazek

Zapodaj efekty. Jest mocu.
Arkady72

WM2

Postprzez Atlis » niedziela, 26 sierpnia 2018, 22:09

Slash - obróbka pro... :D
potez - zabrakło trochę ogniskowej i ostrości nie?. ;) Daj obrobioną, jestem ciekaw.
Atlis

Postprzez potez » niedziela, 26 sierpnia 2018, 22:26

Ostrość jest w pytę ale przesłona tylko 4 ;o) . Nikkor 500/4 oczywiście cropowany. Deszcz lał jak cholera podstawa chmur niziutko ISO 400 i wszystko szare. Więc wiadomo, bardziej miękko się robi. Zobaczymy co z tego wyjdzie - był hardkor z warunkami. Z szarego na szarościach ciężko wyciskać. Ale co się zobaczyło to się nie odzobaczy :) Podobnie jak szwajcara z wczoraj, którego poniosło i robiąc high speed passa przekroczył prędkość dźwięku robiąc piękny BANG

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ps: Nizka ukazka Grippena WOW! Dopiero teraz zobaczyłem, że to ciekawy samolocik jest ;)
potez

Postprzez Slash » poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 00:08

Arkady72 napisał(a): Chyba niechcący wpadłeś we własne sidła podejrzeń i podtekstów.

Być może, ale jednak na stwierdzenie "że kiedyś było coś tam" zacząłeś odpowiadać o uprzedzeniach, szufladkowaniu, lżejszym światku... można było zrozumieć inaczej. Mniejsza o to.

potez napisał(a):Slashu, uczynny Kolego od dawna wyraźnie się nudzący i błąkający się po forach ( tych umierających) szukając zaczepki - bądź uprzejmy dołączyć mnie do ignorowanych, nie mam zamiaru konwersować na Twoim poziomie.

Ależ Arkadiuszu. Rozumiem, że mnie nie lubisz, ale skąd tyle jadu? Jak już musisz coś przykrego o mnie napisać to chociaż byś napisał coś zgodnego z prawdą. Od jakiegoś czasu na moje, jednak wbrew sugestii niezbyt częste, posty gdziekolwiek reagujesz jak byk na płachtę. Zabrałem głos w tym wątku przed Tobą, w żaden sposób się do Ciebie nie odnosząc. Może to jednak Ty mnie dodasz do ignorowanych zamiast przypisywania mi swoich złych mocy?

potez napisał(a): Jak chcesz komuś w czymś pomóc to najpierw się zastanów czy umiesz pomóc i zapytaj kogoś czy sobie tej pomocy życzy. Bo na razie to wszystkim pokazałeś i udowodniłeś, że zrobiłeś z siebie, wiadomo kogo.

Jakoś mnie nigdy nie spytałeś czy możesz zanim nie zacząłeś kreować opinii na mój temat ;o)

potez napisał(a):Dla twojej informacji o zdjęciach rozmawiałem bezpośrednio z Arkadym kilka może kilkanaście miesięcy temu.

Pewnie to niezbyt oczywiste, ale nie prenumeruję waszych konwersacji.

potez napisał(a): Zresztą przed chwilą z tego co widzę pokazał ci, że nie potrzebuje twojej pomocy w ustawianiu balansu bieli i potrafi to zrobić lepiej niż Ty.

No i to jest chyba problem. Że dopiero jak sleszyk zwrócił na to uwagę. Bo jak zwrócił to pewnie tylko chciał zabłysnąć.

potez napisał(a):Nie mam czasu na trolowate dyskusje, wróciłem po 3 dniach z Radomia i wolę się bawić obrabianiem tego

Skoro rozkręcasz te dyskusje to widocznie trochę czasu masz. Ale koledze pomóc i tak nie chciałeś.

potez napisał(a):Weź jakiś fajny model zrób, pierwszy będę bił brawo a nie zajmuj się podtekstami, podejrzeniami i tropieniem diabli wiedzą czego...

Trochę czasu masz, ale faktycznie mało skoro dotarłeś do argumentu ostatecznego w jednym poście ;o) No co jak co, ale ilości sklejonych i pomalowanych modeli jako argumentu to Ty używać nie powinieneś :P

Szkoda, że poza Internetem udajesz, że Ty to nie Ty. Może tak byłoby łatwiej zażegnać niesnaski.
Slash

Postprzez DUDE » poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 09:36

potez napisał(a):Nikkor 500/4

ja to?.skąd taki można.? baaałbym się go nosić u boku, nie mówiąc o strzelaniu w obiekty latające..Ale lipna pogoda się trafiła, najlepiej mieli piątkowi fotozłoto, co się wbili ze swoimi optycznymi działami na treningi, zanim nad Radomiem zapanowała burza. Sobota - kiść obelg dla prognozy, niedziela jeszcze gorzej. Jarmark się zrobił i można było zapchać sie kiełbachami lub wojskowym chlebem, wypiekanym na miejscu, zalewając go radomską wodą kanalizacyjną, zlokalizowaną nieopodal. Zły jestem, bom czekał i oczekiwał i nawet pikujące dżety nie poprawiły mi humoru.
Za to czoperki były ciekawe :lol:
OT - do nikogo nic nie mam
Obrazek
DUDE

100-lecie Niepodległości

Postprzez potez » poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 11:31

Obiektyw normalnie- ze sklepu ;o)
W piątek też robiłem ale to takie nudne zdjęcia-niebieskie niebo, coś tam lata, słabe oderwania ;) no może trochę pakistaniec jako egzotyka dodał kolorytu....
potez

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 11:55

Wracając do Foczki...
OD ŚMIGŁAAAA!
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez karolkonw » poniedziałek, 27 sierpnia 2018, 19:09

Artur... jak tyu cos pocisniesz to .. chce mi sie robic wyprzedaz i zmienic skale na nie wiem lego?
Żołnierze zziębnięci cześc ich pamięci
karolkonw

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli