Modeloholik napisał(a):Dodam tylko że chciałem osiągnąć efekt taki kładąc kamuflaż:
http://www.small-wonder.org/Gallery_00_Hasegawa_Bf-109E4.htm
Modeloholik napisał(a):...do samolotu z afryki gdzie jest kurz i piach a błota raczej nie
Modeloholik napisał(a):Więc jaką farbe olejną dla plastyków użyć aby nie spartolić efektu?
Modeloholik napisał(a):Nie rozumiem dlaczego jedno z drugim nie "koreluje" jak to opisałeś?
Modeloholik napisał(a):Owszem nie mam pojęcia co to wash i po co się go stosuje. Ale z drugiej strony wiem jak go zrobić. Także zostawmy sobie tą filozofie na póżniej...
Czy jasna ochra nada się do tego celu?
robak16.69 napisał(a):Modeloholik napisał(a):Owszem nie mam pojęcia co to wash i po co się go stosuje. Ale z drugiej strony wiem jak go zrobić. Także zostawmy sobie tą filozofie na póżniej...
Czy jasna ochra nada się do tego celu?
Ochra, orcha czy jasna cholera?
Modeloholik napisał(a):...bo tak jak mówiłem wash olejny potrafie zrobić na modelu.

Modeloholik napisał(a):Nie rozumiem dlaczego jedno z drugim nie "koreluje" jak to opisałeś?

Modeloholik napisał(a):A co do farb czy odcienie ochry, żółci i białego mogą być?
Modeloholik napisał(a):Musze przyznać że mimo washa czy preshadingu moje modele wychodzą "jak z fabryki".
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości